Vad jag läste då

Jag har registrerat mina lästa böcker på Goodreads sedan juni 2014. Det är intressant att gå tillbaka och se vilka böcker jag läst i olika perioder av mitt liv. En del böcker minns jag knappt och andra lyser klart i mitt minne. En del böcker är väldigt förknippade med vad som hände i övrigt i livet just då. Under någon månad här och där har jag inte läst en enda bok, vilket känns ofattbart med tanke på hur viktig läsningen är för mig.

För fem år sedan, i februari 2015, läste jag följande böcker.

Kärlekens raseri av Ian McEwan: Jag minns öppningsscenen i den här boken väldigt tydligt. Det är ett riktigt skräckscenario där en liten pojke blir fast ensam i en luftballong som stiger till väders medan en man försöker hålla fast den med ett rep. Eftersom mannen inte lyckas hålla nere ballongen följer även han hållandes i repet med upp i luften. Jag minns tyvärr inte mycket mer av boken och har gett den tre stjärnor på Goodreads. En bok som jag minns mycket tydligare och kan rekommendera av Ian McEwan är Domaren.

Svart eko och Dockmakaren av Michael Connelly: Det här är första och tredje delen i serien om Harry Bosch, mordutredare i Los Angeles. Det här är bra deckare!. Jag ser att det finns 23 böcker i serien, så jag har att göra. Ungefär samtidigt som jag läste böckerna kom en TV-serie och jag har sett i alla fall första säsongen vet jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: