Det slutar med oss av Collen Hoover

Lily har inte alltid haft det lätt och varit tvungen att jobba hårt för det liv hon vill ha. Det har varit en lång resa från uppväxten i Maine – hon har gått ut college, flyttat till Boston och fullföljt sin dröm om att öppna en egen blomsterhandel. Så när hon och den ursnygge neurokirurgen Ryle förälskar sig i varandra verkar Lilys liv nästan för bra för att vara sant.

Ryle är känslig, intelligent och väldigt svag för Lily. Men han är också självsäker, envis och kanske till och med lite arrogant. När Lily tvingas ifrågasätta sitt förhållande med Ryle börjar hon också tänka på Atlas. Han var hennes första kärlek och en viktig länk till hennes förflutna. När han plötsligt dyker upp i hennes liv igen, hotas allt Lily byggt upp med Ryle. (från Bokus)

Jag har inte läst något av den här författaren tidigare och kände inte heller till henne. Av någon anledning fick jag för mig att läsa den här boken.

Boken handlar om förhållanden; till föräldrar, vänner, men framför allt till den person du väljer att leva med. Det kan vara viktigt att veta att boken handlar om relationsvåld. Detta beskrivs ingående och från olika perspektiv. Det är alltså en bok med ett budskap. Jag tror att de flesta kan räkna ut vad det budskapet är, men trots det känns det inte som att författaren direkt skriver budskapet med eldskrift. Det är bra! Då skulle boken ha varit väldigt kort…

Genom hela boken kändes det som att jag fick saker att tänka på som inte var helt uppenbara. Författaren ger mig utrymme att fundera själv. Det är ett svårt och viktigt ämne, som behandlas med varsamhet. Författaren hänfaller inte åt självklarheter för allt är inte självklart i ett förhållande. Jag vet att jag låter kryptisk, men just vad gäller den här boken tror jag det är viktigt att man får upptäcka berättelsen själv, allt eftersom.

Jag är nöjd med boken och ger den en stark trea!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: