Nya böcker i mars – april 2020

Jag har ingen brist på böcker att läsa, men nya böcker är alltid spännande. Här kommer några som jag är sugen på:

  • Åren av Annie Ernaux: En självbiografisk berättelse i efterkrigstiden fram till idag. Enligt förlaget inte bara en självbiografi, utan ”ett slags egensinnigt kollektivt minne”, en essä som fångar tidens gång. Det låter spännande!
  • Dimma av Ragnar Jonasson: Tredje delen i den isländska serien om polisen Hulda Hermansdottir. Den ska jag definitivt läsa, då jag tyckte mycket om de två första. Lite förvirrande är att första delen, som heter Mörkret på svenska, heter Dimma på isländska (om jag fattat det rätt). Som uppgjort för förvirring…
  • En enda gnista av Jodi Picoult: Abortfrågan är stor och ständigt närvarande i USA. Därför blir en bok som dramatiserar den frågan genast kontroversiell där, men inte lika mycket här. Jag har läst flera av Picoults böcker tidigare, bl.a. Allt för min syster, som handlar om etiska frågor vid transplantationer. Hon skriver bra, så jag är nyfiken på hennes nya. Det är dock ingen bok jag kastar mig över.
  • Ödesmark av Stina Jackson: Silvervägen var ju väldigt omtalad för några år sedan och det kan vara svårt med uppföljare. Jag hoppas dock att denna håller måttet. Hon har i alla fall stannat kvar i Norrland…
  • Sen for jag hem av Karin Smirnoff: Tredje delen i serien om Jana Kippo. Jag lyssnade på den första och tyckte den var riktigt bra. Sen kom jag inte riktigt igenom andra delen. Men jag ska ta upp den igen och sedan förmodligen även denna den tredje delen.

3 reaktioner till “Nya böcker i mars – april 2020”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: