Kvinnan i fönstret (A Woman in the Window) av A.J. Finn

Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara? Kvinnan i fönstret är en klassisk psykologisk thriller där inget är som det först verkar. (från förlaget)

Jag lyssnade på den här boken på engelska och inläsaren bidrog till min behållning av boken. Att jag just lyssnade på den gjorde också att jag inte kunde läsa ”för snabbt”. Ofta, när en bok är väldigt spännande, börjar jag snabbläsa för att jag bara vill veta vad som ska hända. Det är ju inte möjligt när man lyssnar. Ja, man kan ju höja hastigheten, men det är inte lika lätt gjort som när man läser. Därför kändes det som att jag hölls i det där spänningsläget, det där andlösa tillståndet, när det är på väg mot upplösningen, väldigt länge.

Jag tyckte det här var riktigt bra. Intressant och spännande upplägg med en kvinna som av någon anledning är fast i sitt hus där hon spanar på grannarna. Hon sysselsätter sig med att titta på gamla filmer och dricka för mycket alkohol. Något har hänt i hennes förflutna som gör att hon är där hon är. Saker händer också i nutid som verkar knutna till dåtiden.

Huvudpersonen är berättaren och hon är ju helt klart otillförlitlig i sitt berättande. Det finns många sådana böcker nu (typ Kvinnan på tåget), men jag har inte hunnit tröttna på upplägget än. Det är flera vändningar och jag lyckas i alla fall inte räkna ut allt innan det tar slut…

Boken får betyget fyra av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: