Små eldar överallt av Celeste Ng

Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern innan, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? En roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en moderskärlek så intensiv att den når bortom dem.

Små eldar överallt var ett sådant där fenomen som låg på alla bästsäljarlistor och lästes av alla, typ. Jag läste den inte då, 2017-2018, utan först nu och efter att jag läst hennes andra bok, Everything I Never Told You (recenserad här). Den tyckte jag mycket om och förväntade mig nog att tycka den här var lika bra.

Tyvärr höll den inte riktigt för mig. Den är välskriven och bra berättad hela vägen igenom, låter mig aldrig tappa intresset helt. Men samtidigt blir det aldrig riktigt intressant. Den utmanar inte riktigt, vilket den hade kunnat göra med teman som adoption, föräldraskap, klasskillnader… Jag hade velat att mer ställdes på sin spets, det blev trots allt lite tillrättalagt.

Jag hade mycket svårt för karaktären Mrs Richardson. Det är nog tanken också, men hon blev för endimensionell i sin fyrkantighet. Jag hade också svårt för Mia Warren… Andra karaktärer, som Pearl och Izzy, var mer tilltalande och hade gärna fått ta större plats.

Slutsatsen blev en stark trea i betyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: