Such a Fun Age av Kiley Reid

Alix Chamberlain is a woman who gets what she wants and has made a living showing other women how to do the same. A mother to two small girls, she started out as a blogger and has quickly built herself into a confidence-driven brand. So she is shocked when her babysitter, Emira Tucker, is confronted while watching the Chamberlains’ toddler one night. Seeing a young black woman out late with a white child, a security guard at their local high-end supermarket accuses Emira of kidnapping two-year-old Briar. A small crowd gathers, a bystander films everything, and Emira is furious and humiliated. Alix resolves to make it right.

But Emira herself is aimless, broke, and wary of Alix’s desire to help. At twenty-five, she is about to lose her health insurance and has no idea what to do with her life. When the video of Emira unearths someone from Alix’s past, both women find themselves on a crash course that will upend everything they think they know about themselves, and each other. (från Goodreads)

Den här boken släpptes i USA i slutet av december 2019 och har visst fått rätt mycket uppmärksamhet. Välförtjänt tycker jag! Det är en lättläst bok men med djup och känsla. Trots att den behandlar rätt svåra ämnen som klass och etnicitet får man aldrig en känsla av att boken försöker hamra in ett visst budskap. Det är inte ont och gott eller svart och vitt.

Båda huvudpersonerna tecknas på ett bra sätt tycker jag. Man får en känsla och en förståelse för båda. Däremot är övriga karaktärer helt klart bakgrundspersoner och de blir mer som karikatyrer av ”bästa vännen”, ”maken” och ”pojkvännen”. Jag önskade att författaren hade tecknat de personerna med lite lättare hand… Lite besviken blev jag också på slutet, jag hade önskat ett mindre tillrättalagt slut.

Totalt sett var det här en positiv överraskning och den fick en stark fyra av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: