Misterioso av Arne Dahl

En svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Ytterligare en svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Allt tyder på att det kommer att fortsätta

Rikskriminalen inrättar snabbt en specialenhet bestående av sex handplockade poliser från hela landet. Man kallar den för A-gruppen. De står inför ett mysterium

Vem är den spårlösa gestalt som sitter i svenska finansmäns vardagsrum, lyssnar på jazz och skjuter dem med två kulor genom huvudet? Vad är det han vill? Media kallar honom Maktmördaren, och när spåren börjar leda i riktning mot ryska maffian blir läget riktigt kritiskt.

Det här var den första boken jag läst av Arne Dahl. Den var spännande och intressant rakt igenom.

A-gruppen består av handplockade polismän som ska lösa mysteriet med de mördade finansmännen. I vanlig ordning är samtliga poliser riktiga karaktärer, men ändå inte riktigt så särpräglade som poliser många gånger är i deckare. Störst fokus är på polisen Paul och vi får veta en hel del om hans privatliv och familjeproblem. Det överskuggade ändå inte mysteriet och polisarbetet.

Och det är polisarbetet jag tyckte var mest intressant. Det är grundligt och bra beskrivet och känns inte alltför överdrivet. Visst blir morden och till viss del även ”förklaringen”, lite väl mycket, men inte så det stör. Det fanns även humoristiska inslag som livade upp.

Totalt sett är jag absolut sugen på att läsa mer av Arne Dahl och boken får en trea i betyg av mig.

2 reaktioner till “Misterioso av Arne Dahl”

  1. Jag har läst alla böckerna om A-gruppen och jag var helt såld på dem. Några i A-gruppen ingår också i serien om OpCop, men de böckerna var mer politiska och jag är inte jätteglad i det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: