Tisdagstrio

Ugglan & Boken anordnar Tisdagstrion, en utmaning att tipsa varandra om tre böcker runt ett visst tema. Jag har inte varit med tidigare, men jag har läst många tips hos andra. Veckans tema är Vårkänslor (innehåll eller omslag). Det temat kan man ju tolka på många olika sätt. Här kommer mina tre tips:

Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd av Rachel Joyce

Ålderns höst brukar man ju tala om. När Harold Fry går i pension efter ett händelsefattigt liv beger han sig ut på en lång resa till fots. Under den långa promenaden inser han många saker om sig själv, sitt liv och människorna i det. Jag tänker att det är motsatsen till ålderns höst, då han upplever sitt liv på det sätt han aldrig gjorde när han var ung.

Strimmor av hopp av Ruta Sepetys

Omslaget visar ett skott av en planta som tränger igenom snön, som tidigt på våren. Det här är en fantastisk bok om en ung flicka i Litauen som placeras i fångläger under andra världskriget. Hon är oerhört stark och har en otrolig viljestyrka under ett omänskligt lidande.

Det som göms i snö av Carin Gerhardsson

Nej, omslaget är verkligen inte vårlikt men fortsättningen på talesättet i titeln är ju … kommer fram i tö, dvs. på våren. Den här boken går inte att beskriva på annat sätt än som en mycket oförutsägbar spännande thriller där väldigt mycket händer hela tiden. Jag har ännu inte läst något annat av författaren men det kommer nog.

16 reaktioner till “Tisdagstrio”

    1. Det finns tydligen en fortsättning på Harold Fry som handlar om Queenie. Den har jag inte läst men jag tror jag ska försöka få tag på den nu.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: