Ont blod av Arne Dahl

En svensk litteraturkritiker med anknytning till USA blir avlivad på det mest sataniska sätt i en skrubb på flygplatsen Newark utanför New York.

SAS-planet till Stockholm är fullbokat men nu finns en stol ledig och mördaren bokar in sig på SK 904. Det enda den svenska polisen vet är att det nu sitter en osedvanligt brutal seriemördare på ett plan med Stockholm som destination, men de vet inte vem av passagerarna det är.

En specialenhet från Rikskriminalen beger sig till Arlanda. Det är bråttom. Sverige är på väg att importera sin första äkta amerikanska seriemördare.

Det här är andra delen i Arne Dahls serie om A-gruppen. Den första delen läste jag nyligen och det inlägget finns här. Även denna var spännande och välskriven. Det märks att han vet vad han gör och jag tycker själva polisarbetet är det mest intressanta. Det finns dessutom en hel del humör i berättandet, t.ex. beskrivningen av när gruppen försöker fånga seriemördaren på Arlanda…

Många deckare har ju väldigt spektakulära mord och det är väl lite en del av genren. Samtidigt blev det kanske lite mycket i den här boken. De tortyrliknande beskrivningarna gick inte riktigt hem hos mig. Men jag är klart sugen på att fortsätta läsa resten av serien som jag tror är avslutad. Alltid skönt att veta att det finns ett slut med tanke på hur många serier det finns att påbörja!

Den här boken fick en trea i betyg av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: