Helgfrågan – resor

Veckans helgfråga hos Mias bokhörna låter så här: Har du blivit sugen på att resa till ett ställe på grund av att du läst en bok som utspelar sig där? I så fall vart?

Svaret är definitivt ja, det händer hela tiden. Nu senast när jag läste boken Svarthuset av Peter May, som utspelar sig på Yttre Hebriderna.

Ett riktigt tydligt minne av en bok som verkligen gjorde intryck på mig är en bok som jag läste för kanske 25 år sedan. Det är En lämplig ung man av indiske författaren Vikram Seth. Den utspelar sig förstås i Indien och på en bra bit över 1000 tättskrivna sidor får vi ta del av mängder av detaljer om landet. I många år var min dröm att komma till Indien. Det har ännu inte blivit så. Jag får väl vänta tills jag är pensionär… En rolig detalj angående boken är att den enligt Wikipedia är en av de längsta romaner som någonsin publicerats i en volym. Jag minns att det var svårt att ligga i sängen och läsa den.

Jag ser ofta den här boken i second hand-affärer om någon är intresserad av att ägna några veckor åt att läsa den…

Bonusfrågan låter så här: Vad ser ni fram emot?

Jag ser fram emot att det blir lite varmare och slutar blåsa så att jag kan sitta på balkongen och läsa efter jobbet.

16 reaktioner till “Helgfrågan – resor”

 1. du säger som jag. ressugen blir en hela tiden. Yttre Hebriderna skulle jag gärna åka till. jag har suttit i blåsten på altanen och läst när det varit som soligast. så fort solen går i moln är det jättekallt

  Gillad av 1 person

 2. Indien har länge varit en av mina drömresor, och i vintras blev det faktiskt av. Helt fantastiskt.
  Och tack för tipset om En lämplig ung man, den ska jag kolla efter på loppisborden.

  Gillad av 1 person

 3. Sitta ute och läsa ser man verkligen fram emot! Skulle visst bli lite mindre blåsigt framöver här hos oss i varje fall, något att se fram emot på kort sikt. 😉
  Boken kände jag inte till.

  Gillad av 1 person

 4. Storbritannien lockar ofta när jag läser böcker därifrån, alla möjliga ställen.
  Själv har jag f n problem med att läsa 800+ sidor Kristin Lavransdotter i sängen 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: