Smakebit på söndag; Ensam på mars

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Flukten fre virkeligheten som håller i trådarna.

Jag gjorde i fredags en utflykt till en av våra lokala second hand-affärer och inhandlade några böcker, däribland Ensam på mars av Andy Weir. Den är riktigt spännande även om jag inte förstår mycket av det tekniska. Här kommer en kort smakbit från sidan 60.

Jag var överförtjust. Det här var det smartaste jag någonsin kommit på! Och jag gjorde mig inte bara av med vätet, utan tillverkade samtidigt mer vatten!

Allt gick som smort ända tills det small.

Jag har inte sett filmen men det är jag sugen på att göra nu.

30 reaktioner till “Smakebit på söndag; Ensam på mars”

 1. Jeg så filmen av denne boken, det gjorde at jeg ikke hadde så lyst til å lese boken. Filmen var veldig bra. Men da kjenner jeg jo historien, så det blir ikke så spennende.
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

 2. Den er nesten litt komisk denne smakebiten. Jeg har enda ikke lest boka eller sett filmen, kjenner at jeg er nysgjerrig på begge deler. Ser du skriver at du ikke forstår alt det tekniske, sånn er det noen ganger, men hvis historien er godt nok så henger vi med likevel 🙂 Tusen takk for smakebiten og riktig god søndag!

  Gilla

  1. Det känns inte som att man måste förstå allt det tekniska. Det jag blir mest nyfiken på är hur korrekt det tekniska är, men det har säkert någon kommenterat om man googlar lite.

   Gilla

 3. Häftigt omslag! Jag får lite ångest av böcker som utspelar sig i rymden. Skulle aldrig fixa att tyngdlös sväva i en rymddräkt…huvaligen. Nästan värre än att bli instängd i en mörk källare..
  Tack för smakbit, det är kul att fynda böcker på loppis! Trevlig söndag

  Gilla

  1. Jag är 100 % säker på att jag inte skulle överleva det som händer huvudpersonen. Å andra sidan skulle jag ju inte klara uttagningstesterna heller…

   Gilla

 4. Inte läst denna, sett den lite överallt och märkt att den lånas mycket på jobbet, dock inte riktigt varit sugen på den, kanske missar jag något…. 😉 Tack för smakbiten!

  Gilla

  1. Brukar ni ha samma smak när det gäller böcker? Jag tycker berättelsen grep tag i en ganska snabbt så du märker nog tidigt om det är något för dig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: