Årets bok 2020

Igår offentliggjordes de nominerade titlarna i Årets bok 2020. De är:

 • Där kräftorna sjunger av Delia Owens
 • Bergens stjärnor av Jojo Moyes
 • Ja må hon leva av Anders Roslund
 • Mitt liv som råtta av Joyce Carol Oates
 • I oxögat av Ida Andersen
 • Ödesmark av Stina Jackson
 • Jägarinnan av Kate Quinn
 • Terapeuten av Helene Flood
 • Nästa! av Nina Lykke
 • Tistelhonung av Sara Paborn
 • Skuggjägarna av Camilla Grebe
 • Brevvännerna av Eli Åhman Owetz

Jag har av dessa hittills bara läst Där kräftorna sjunger (med den enligt mig på engelska mycket vackrare titeln Where the crawdads sing). Den var riktigt bra. Jag har kommit halvvägs i Ödesmark och ja, jag vet inte riktigt, får nog återkomma när jag läst hela. Bergens stjärnor finns här hemma och ska definitivt läsas inom kort. Jag kommer nog försöka läsa övriga också även om det var ett par (Tistelhonung och Brevvännerna) som jag inte hade hört talas om.

Nu kan alla rösta fram till den 23 augusti och det gör du här.

En tanke på “Årets bok 2020”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: