Smakebit på söndag; Bergens stjärnor

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Jag läser just nu Bergens stjärnor av Jojo Moyes. Boken utspelar sig 1937. Alice är från England och gifter sig med en amerikan. Hon flyttar med honom till Kentucky där hon blir bibliotekarie i det mobila ridande biblioteket. Här kommer en smakbit från sidan 109.

Det var något som förändrades i Alice den kvällen. Hon var trött på att hur hela stan stirrade på henne, trött på att bli iakttagen och baktalad och dömd. Hon var trött på att vara gift med en man som alla andra såg som Gud fader själv, men som knappt kunde förmå sig att titta på henne.

Alice hade flyttat halvvägs runt världen bara för att upptäcka att hon fortfarande inte dög i andras ögon. Nåja, tänkte hon, om det var så alla tyckte så kunde hon lika gärna leva upp till det.

23 reaktioner till “Smakebit på söndag; Bergens stjärnor”

 1. Jojo Moyes är en av de där vita fläckarna i min läsning. Jag har en av hennes böcker i hyllan, men har ännu inte läst något av henne.

  Gilla

 2. Denne har jeg absolutt tenkt at jeg skal lese, men foreløpig har det kommet mange bøker i veien. Jeg liker Jojo Moyes, hun har skrevet mange gode bøker og jeg forstår denne også er god.
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

  1. Nu är jag ju inte bibliotekarie men det var mitt drömyrke som barn. Om jag dessutom fått rida på jobbet hade det varit ännu bättre.

   Gilla

 3. Är jättesugen på den boken. Väntar på att den skall komma från Adlibris tillsammans med ett gäng andra böcker. Tack för smakbiten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: