Tisdagstrion vecka 19

Ugglan & Boken anordnar Tisdagstrion, en utmaning att tipsa varandra om tre böcker runt ett visst tema. Den här veckan är temat Rymden & Stjärnorna.

Oj, det här kändes svårt. Jag läser väldigt få böcker på detta tema. Här kommer mina tips:

Slutet av Mats Strandberg: En meteor är på väg att slå ner och döda allt liv på jorden. Du vet att det kommer ske en viss dag och hur vill du då leva ditt liv den sista tiden? Du är dessutom bara 17 år och borde ha hela livet framför dig. Det här är en riktigt bra bok som behandlar ämnet på ett sätt som inte är klyschigt eller sentimentalt men ändå fullt av känslor.

Ensam på Mars av Andy Weir: Den här läste jag nyligen ut och hade då med på Smakebit på söndag. En astronaut blir av misstag kvarlämnad på Mars och försöker överleva till dess att han – kanske – blir räddad. Riktigt bra och nu är jag sugen på att se filmen.

Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams: Den här läste jag för så länge sen att jag har väldigt få minnesbilder kvar av den. Men min son läste den för några år sen, han var kanske runt 12, och han skrattade högt så många gånger att jag då tänkte att den här måste jag absolut läsa om. Men det har inte blivit än… Bör den hoppa upp i min att läsa-lista tro?

25 reaktioner till “Tisdagstrion vecka 19”

  1. Det finns ju faktiskt ett antal sådana böcker som man tycker ALLA har läst, men så finns det ju någon som inte gjort det också.

   Gilla

  1. Det är väl egentligen en ungdomsbok, om man nu vill dela upp böcker på det sättet. Men det är ju många vuxna som har läst den också förstås.

   Gilla

 1. efter Färjan läser jag inget mer av Mats Strandberg även om han skriver bra. den var för äcklig. Weir har jag sett som film. Adams försökte jag lyssna på som radioteater. det gick inte. men min syster älskade den. men hon tyckeer inte om MASH och den älskar jag.

  Gilla

 2. Ensam på Mars gillar jag så mycket. Liftarens guide till galaxen står fortfarande oläst i min hylla. Hoppas på att läsa den snart.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: