Authors & Characters: Robert

Lyrans Noblesser har en riktigt klurig utmaning varje måndag. Det gäller att komma på och berätta om en författare och en litterär karaktär som båda bär veckans utvalda namn i någon variant. Den här veckan är namnet Robert.

Den första karaktär som direkt flög in i mitt huvud var Robert Langdon. Inte vet jag varför för jag har bara läst en av de fem böcker som finns om denna karaktär och det var dessutom 17 år sedan… Det var författaren Dan Brown som skrev om Langdon i bl.a. Da Vinci-koden. Den var oerhört omtalad när den kom ut 2003. Jag lyssnade på den på CD-skivor som jag lånade på biblioteket. Det känns otroligt länge sedan.

Robert Galbraith är en pseudonym för JK Rowling. Under detta namn har hon skrivit en serie deckare om detektiven Cormoran Strike. Jag har läst de två första, Gökens rop och Silkesmasken. Båda tyckte jag var bra.

9 reaktioner till “Authors & Characters: Robert”

  1. Jag tror kanske att de numera ges ut under hennes namn, när det blev avslöjat. I vart fall står det på baksidan av böckerna att det är Rowling.

   Gilla

 1. det måste vara något speciellt med namnet Robert Langdon. har inte heller läst mer än en av Dan Browns böcker, men det namnet minns jag. Robert Galbraith känner jag till

  Gilla

  1. Det verkligen dök upp direkt. Sen var jag tvungen att googla för att se att jag kom ihåg rätt, för det är inte en bok som jag har tänkt på så många gånger senare.

   Gilla

  1. Jag har som sagt bara läst Da Vinci-koden, men nu när jag kom att tänka på den blev jag sugen på att läsa någon mer. Vilken är bäst tycker du?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: