Helgfrågan v. 23

Veckans helgfråga hos Mias bokhörna låter så här: Är det någon bok som du ser fram emot i sommarutgivningen?

Mia själv nämnde Byn av Ragnar Jonasson och eftersom jag verkligen gillade Jonassons serie om Hulda Hermansdottir är jag sugen på den. En annan bok som jag troligen kommer att läsa är Mattias Edvardssons Goda grannar. Men den bok jag vill framhålla här är en bok som kommer ut på engelska i sommar och förhoppningsvis om inte alltför länge på svenska. Det är Transcendent Kingdom av Yaa Gyasi. Hennes bok Vända hem var en riktigt bra debutroman om slavhandeln. Den utspelar sig under flera generationer i både Ghana och USA.

Som bonusfråga undrar Mia om helgfrågan ska ta paus eller köra hela sommaren? Nej, kör på, tycker jag. Förhoppningsvis får vi alla gott om tid att läsa. Ha en skön helg!

12 reaktioner till “Helgfrågan v. 23”

  1. Vända hem verkar ju riktigt intressant, nu när jag kollade upp. Den vill jag läsa! Men den nya kände jag inte till.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: