Smakebit på söndag; Balladen om sångfåglar och ormar

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Flukten fre virkeligheten som håller i trådarna.

Jag avslutade äntligen Finders Keepers igår kväll och började imorse läsa Suzanne Collins Balladen om sångfåglar och ormar, boken som utspelar sig i tiden före Hungerspelen-trilogin.

Smakebiten kommer från sidan 12:

Han sträckte sig efter rosen, men hon darrade till så att han stack sig på en tagg. Blodet började rinna och han höll snabbt handen ifrån sig för att inte fläcka ner den dyrbara skjortan. Farmodern såg förskräckt ut.

Små sticksår blöder aldrig länge, lovade Tigris medan hon snabbt gjorde rent och plåstrade om hans hand. Hon ansade rosen, behöll ett grönt blad och nålade fast den på hans skjorta.

24 reaktioner till “Smakebit på söndag; Balladen om sångfåglar och ormar”

 1. Den här är jag ju så klart lite nyfiken på. Även om jag egentligen ogillar oskicket att ge ut prequels. Får se om jag läser den någon gång.

  Gilla

 2. Denne boken gleder jeg meg til! Jeg tenker å bestille den fra England, der er prisene på bøker mye billigere. 🙂 Samtidig som jeg har lyst til å lese den på norsk nå når den først blir oversatt. Jeg hadde ikke trodd det ville komme ut flere i den serien så det var en positiv overraskelse 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

 3. Jag har inte läst Hungerspelen, så den här boken är nog inget för mig. Om det inte är så förstås att jag borde läsa denna som en introduktion till Hungerspelen. Tack för smakbiten!

  Gilla

  1. Har man inte läst Hungerspelen innan så har jag svårt att tro att man börjar med denna. Men jag har ju inte kommit så långt så jag vet inte hur mycket den här anknyter till trilogin än.

   Gilla

 4. Som bokdamen här ovan har jag sett första filmen , o måste erkänna att jag hade lite problem med att finna den trovärd. Tack för smakbit

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: