Smakebit på söndag; Främlingen

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Flukten fre virkeligheten som håller i trådarna.

Det går fortsatt mycket trögt med läsningen. Jag har svårt att koncentrera mig och svårt att finna någon glädje i det jag läser. Hmmm, jag vet inte riktigt hur jag ska komma ur det. Jag har flera påbörjade böcker som jag tröttnar på och lägger bort. Den här smakbiten kommer från Främlingen av Elly Griffiths och här hämtad från huvudpersonen Clares dagbok:

Ella är död. Jag trodde inte på det när Rick gav mig beskedet. Och när hans ord började nå in tänkte jag: en bilkrock, en olycka, kanske till och med en överdos av något slag. Men när Rick sa ”mördad” var det som om han talade ett främmande språk.

Ytterligare en smakbit från lite längre fram i berättelsen när poliserna Kaur och Winston söker upp Clare angående mordet:

Kaur och Winston ser på varandra. Det är tydligen ett tecken på att det är dags att ändra tonläge, för Kaur lutar sig bakåt i min nedsuttna fåtölj och säger: ”Vad var Ella för sorts människa?”

Ha en riktigt fin söndag alla!

30 tankar på “Smakebit på söndag; Främlingen

 1. Ibland är det trögt, jag har också ratat många böcker senaste månaderna. Fångar den inte intresset direkt så räcker inte koncentration och tålamod till just nu. Tack för smakbit, ha en skön söndag

  Gilla

  • Jag har inte läst serien om Ruth men jag har favoritmarkerat den första i Storytel så kanske att jag tar den härnäst! Den har ju fått mycket beröm.

   Gilla

 2. Jeg har det også sånn med lesing for tiden. I dag klarte jeg å fullføre en bok på 600 sider som jeg har lest i det uendelige. Men så finner jeg ikke helt en ny bok å starte på. Det er fryktelig å ha det sånn. Mange ganger hjelper det meg å gå tilbake til noen favorittbøker og lese dem først. en så føler jeg at jeg har så mange uleste bøker her som jeg burde ha lest 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

  • Det är tungt med tjocka böcker som inte vill bli lästa… En sådan där trotjänare som jag gärna läser om, t.ex. när jag är sjuk, är Stolthet och fördom. Jag kan varje detalj i den men tycker om den varje gång.

   Gilla

 3. Tack för smakbiten! Lite nyfiken på den här. Känner igen det där med att det kan bli trögt med läsningen, brukar plocka fram favoritförfattare då och det har många gånger funkat. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s