Vad jag läste då

Jag har registrerat mina lästa böcker på Goodreads sedan juni 2014. Det är intressant att gå tillbaka och se vilka böcker jag läst i olika perioder av mitt liv. En del böcker minns jag knappt och andra lyser klart i mitt minne. En del böcker är väldigt förknippade med vad som hände i övrigt i livet just då. Under någon månad här och där har jag inte läst en enda bok, vilket känns ofattbart med tanke på hur viktig läsningen är för mig.

För fem år sedan, i juni 2015, läste jag följande böcker:

Started early, took my dog av Kate Atkinson: Kate Atkinson är en författare som man ofta ser nämnd. Jag har bara läst två böcker av henne och ingen av dem gillade jag särskilt mycket. Det här är en bok i hennes serie om detektiven Jackson Brodie. Jag brukar försöka läsa från början i en serie men det här är nummer fyra. Den fick bara två stjärnor av mig så jag kommer nog inte läsa någon ytterligare i serien.

Brinnande livet av Alice Munro: Jag läser inte många noveller. Men jag har läst två av Alice Munros novellsamlingar och tyckte mycket om båda. Alice Munro fick nobelpriset 2013 och det var då jag fick upp ögonen för henne. Hon har tydligen så gott som uteslutande skrivit noveller och det kan ju inte vara vanligt. Den här fick fyra stjärnor av mig.

Verkan av Torbjörn Flygt: Torbjörn Flygt har också skrivit den betydligt mer kända Underdog som fick Augustpriset. Verkan minns jag inget av alls. Inte ens när jag läser baksidestexten får jag upp några minnesbilder. Jag har bara gett den två stjärnor och den har ett medelbetyg på Goodreads om 2,29 (dock bara på 28 betyg) så jag är ju inte ensam om att inte vara så förtjust.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: