Helgfrågan vecka 26

Veckans helgfråga hos Mias bokhörna låter så här: Har du något boktips från höstens utgivning?

Det kommer ut en hel del böcker av kända författare under hösten. Men jag tänkte läsa en bok av en person som nog inte är så känd för de flesta. Det är advokaten Johan Eriksson som ger ut en bok som heter I rättvisans tjänst: Berättelser om brott och straff.

Johan Eriksson är en av Sveriges mest kända advokater och dessutom en av de mest ansedda. Enligt Svenska dagbladet har han sex år i rad utsetts till advokaternas advokat, dvs. den advokat som andra advokater själva skulle anlita om det behövdes. Dessutom har han varit försvarare i några av de mest uppmärksammade rättegångarna i Sverige, bl.a. försvarade han Rakhmat Akilov, som dömdes för dådet på Drottninggatan. Nu har han skrivit en bok

från insidan om de människor jag mött. Om de skyldiga och de oskyldiga. Om hur smal livets väg ibland kan vara. Om skuld och ansvar i en värld där allt inte kan beskrivas som svart eller vitt. Om människorna bakom rubrikerna. 

Som bonusfråga undrar Mia om jag ska följa bokmässan digitalt? Jag vet faktiskt inte, jag har inte ens tänkt på det än. Allt känns så upp och ner så det är svårt att göra några planer alls tänker jag…

10 reaktioner till “Helgfrågan vecka 26”

  1. Å! En bok som jag absolut måste läsa! Tack för tipset, måste klicka in och förbeställa direkt om det går. Nu har jag en spännande bok att se fram emot 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: