Smakebit på söndag; Rodham

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Flukten fre virkeligheten som håller i trådarna.

Jag har läst tre böcker av Curtis Sittenfeld tidigare, I en klass för sig, Sanning och skvaller, samt Presidentens hustru. Den sistnämnda är en berättelse löst baserad på Laura Bushs liv. Nu har Sittenfeld kommit ut med en roman som handlar om Hillary Clinton, eller rättare sagt, vad skulle ha hänt Hillary om hon inte gift sig med Bill. Smakbiten kommer från sid 11 då Hillary för första gången träffar Bill:

Iakttagelsen gjordes i juridikstudenterna uppehållsrum på Yale, hösten 1970 – mitt andra år och hans första, på juristlinjen. Jag var där med min kompis Nick, och Bill stod med en grupp på fem sex andra studenter och talade med sin bullriga och sträva sydstatsdialekt. Mycket entusiastiskt förkunnade han: ”Och inte nog med det, vi odlar världens största vattenmeloner också!”

Nick och jag såg på varandra och började skratta. ”Vem är det där?” viskade jag.

”Bill Clinton”, viskade Nick tillbaka. ”Han är från Arkansas och det är allt han pratar om.” På¨Yale var det som Nick sedan sa faktiskt mindre ögonbrynshöjande än en härkomst från Arkansas. ”Han var Rhodesstipendiat.”

Här regnar det för fullt och det ska visst fortsätta hela dagen. Då blir det mycket lästid! Ha en skön söndag!

11 reaktioner till “Smakebit på söndag; Rodham”

 1. Jeg har hørt om boken hans om Laura Bush. Det er rart å skrive noe sant og noe diktet opp om en person som lever. Det er jo umulig for folk å vite hva som er sant og ikke.
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

 2. Jaha, är det hon som har skrivit den. Den har ju synts lite överallt den senaste tiden, men jag har inte reflekterat över vem som har skrivit den. Har läst Sanning och skvaller av henne och gillade den inte, men Rodham har jag hört mycket positivt om.

  Gilla

 3. Inget regn här än, men i morgon kommer det säkert. Har inget emot lite mer regn, bra för grundvattennivån om inte annat. Tack för smakbiten! Försökt mig på en bok av författaren, men det gick inte så bra.

  Gilla

 4. Det är ett modigt grepp att i romanform stöpa om livet för en världskänd levande person. Nu är jag inte så intresserad av amerikansk politik men lite kittlande är det allt.
  Tack för smakbit, trevlig söndag, samma skitväder här, men vattnet behövs

  Gilla

 5. Jag gillar Curtis Sittenfeld, tror att jag har läst alla utom den här och novellsamlingen Jag säger det ni tänker som jag precis lånat på biblioteket. Tackar för denna smakbit!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: