Janusstenen av Elly Griffiths

Vid en utgrävning i Norfolk hittas ett skelett, till synes begravt under en vägg. Ruth Galloway kallas till platsen som arkeologisk expert. En av hennes första teorier är: ett offer till guden Janus. Under romartiden var det nämligen under just väggar och dörrar som man begravde offren till denne gud. Inom kort kallas Ruth även till en byggarbetsplats, där man har hittat ett skelett från ett barn.

Kriminalkommissarie Harry Nelson, som mer än gärna arbetar tillsammans med Ruth Galloway, får hand om fallet. Finns det något samband? Och varför denna koppling till romersk mytologi?

Till råga på allt har Ruth Galloway blivit gravid, och Harry Nelson är den lycklige fadern. Nelson som har fru och barn där hemma. Janusstenen publicerades första gången 2010 och är den andra boken i serien om Ruth Galloway och Harry Nelson. (från förlaget)

Det här är andra delen i Elly Griffiths serie om den forensiske arkeologen Ruth Galloway och kriminalkommissarien Harry Nelson. De utgör ett riktigt radarpar och som jag skrev när jag nyligen recenserade den första boken Flickan under jorden gillar jag att berättelsen drivs av karaktärerna, inte mysteriet.

Det är tur att karaktärsbeskrivningarna är så bra för det här mysteriet kändes lite långsökt faktiskt. Det är lite svårt att tro på vändningarna men det blir inte direkt otroligt heller.

Jag tycker riktigt mycket om Ruth fortfarande. Visserligen blir det snabbt lite trist att läsa om hennes vikt men jag gillar att hon är så vanlig, så tråkig. För att bli helt vanlig känner jag dock att hon borde bli lite mer rädd. Fast det kanske mer handlar om att hon skulle bli lite mer som jag själv…. Jag hade definitivt blivit rädd om jag gång på gång hamnar i mordmysterier.

Jag håller redan på med bok fyra i serien och jag ser inte ut att tröttna. Den här boken fick betyget tre av mig. Den var inte riktigt lika bra som den första men helt okej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: