En lite sen tisdagstrio vecka 34

Det har gått så trögt med läsningen de senaste veckorna och jag har haft alldeles för mycket att göra på jobbet. Så allt annat än arbete och att få mat på bordet har blivit lidande. För att rensa huvudet har jag i alla fall gått ut en promenad varje dag med en ljudbok i öronen, fortfarande är det Elly Griffiths serie om Ruth Galloway som gäller.

Men tisdagstrion är en så rolig utmaning, både att göra och att läsa om, så här kommer den ändå, en dag för sent.

Ugglan & Boken anordnar Tisdagstrion, en utmaning att tipsa varandra om tre böcker runt ett visst tema. Den här veckan är temat Jorden runt. Jag bestämde mig för att resa österut och sen inte ta mig så mycket längre…

  • The Vegetarian av Han Kang: En bok som utspelar sig i Sydkorea och handlar om en kvinna som en dag vaknar upp efter fruktansvärda drömmar och blir vegetarian. Detta accepteras inte av hennes omgivning och sakta men säkert går det mot någon form av undergång. Det är svårt att beskriva den här fantastiska (och korta) boken då det känns som den har så många lager. Jag måste dock varna för att den är ganska utstuderad och innehåller grafiska beskrivningar av våld bl.a. Jag har bara läst den i engelsk översättning och vet inte hur den svenska är.
  • Tystnaden av Shusako Endo: En bok som utspelar sig i Japan. Några jesuitpräster från Portugal tar sig in i 1600-talets Japan för att hjälpa förtryckta kristna och ta reda på vad som hänt deras broder som ryktas vara en avfälling. Den ska tydligen vara baserad på verkliga händelser. En ganska ”tystlåten” bok om en tid som känns väldigt avlägsen.
  • Flyga drake av Khaled Hosseini: Det här är ju en välkänd bok som utspelar sig i Afghanistan före och under kriget på slutet av 70-talet, samt mer i nutid. Man får en delvis annan bild av ett land som man kanske annars mest förknippar med krig och fattigdom. Den berättas huvudsakligen från två unga pojkars perspektiv och är otroligt välskriven och väldigt vacker.

4 reaktioner till “En lite sen tisdagstrio vecka 34”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: