Smakebit på söndag; Saknad

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Idag har jag börjat på en bok som heter Saknad av Karin Alvtegen. Hon har skrivit flera andra böcker, men jag har inte läst något av henne. Den ska tydligen handla om en kvinna som lever helt utanför samhället och en dag blir vittne till ett mord.

Smakebiten kommer från en av de första sidorna i boken för jag har inte kommit längre än:

”Jag hoppas att du inte misstycker?”

”Jag kan faktiskt betala för min egen mat.”

”Ja det tror jag säkert. Men jag vill gärna betala för min framfusighet.”

Det fick han mer än gärna.

Hon tog en liten klunk av vinet. Den här mannen var nästan för bra för att vara sann. Fullständigt självgående. Han mumsade vidare på sina lammfiléer och verkade helt absorberad av sin måltid. För en stund verkade han ha glömt att han hade sällskap vid bordet.

Hon betraktade honom. Hon skulle gissa att han var i femtioårsåldern. Hans kostym såg dyr ut och eftersom han utan att blinka just beställt in två varmrätter i Grands franska matsal var det säkert inget fel på betalningsförmågan.

Hoppas alla får en riktigt härlig söndag trots att sommaren nu börjar gå mot sitt slut!

23 reaktioner till “Smakebit på söndag; Saknad”

  1. Jag såg att hon skrivit flera böcker på S-tema, men detta är min första som sagt. Det har inte blivit något läst under dagen, men ikväll så! 🙂

   Gilla

 1. Karin Alvtegen har inte pga sin allvarliga sjukdom inte kunnat fortsätta att skriva böcker. Hon har med hjälp av andra kommit ut med boken Osynligt sjuk där hon berättar om sitt liv som det numera är. Förfärligt tråkig läsning. Jag har läst flera böcker av henne, den jag gillat bäst heter Fjärilseffekten. Tack för smakbit, trevlig söndag

  Gilla

  1. Tack för tipset om den andra boken. Om jag gillar denna tar jag den härnäst! Jag blev tvungen att googla lite om henne och som du säger, förfärligt hemsk sjukdom hon har drabbats av.

   Gilla

 2. Blev osäker på om jag läst något av författaren. Känns som jag gjort det men är inte säker. Författaren är hur som helst välkänd. Tack för smakbiten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: