Tisdagstrion vecka 37

Ugglan & Boken anordnar Tisdagstrion, en utmaning att tipsa varandra om tre böcker runt ett visst tema. Den här veckan är temat Böcker jag ser fram emot att läsa under hösten.

Det är möjligt att Ugglan främst tänkte sig att få tips om nya böcker som kommer ut under hösten, men jag tänker tolka det som böcker jag har tänkt läsa ett tag och nu har bestämt att det ska bli av under hösten.

Det av Stephen King: En bok som de flesta har hört talas om och som väldigt många har läst eller sett som film. Jag har inte gjort någotdera. Stephen King är för mig en relativt ny bekantskap (omkring fem år gammal) och han har snabbt blivit en riktig favoritförfattare. Men det finns ju en uppsjö av böcker av honom, de flesta också mycket tjocka, så jag har att göra även om jag läser några om året.

Liknelsen om sådden av Octavia Butler: För något år sedan läste jag Kindred av författaren och tyckte verkligen om den. Jag tänkte direkt att jag måste hitta något mer av denna svarta amerikanska fantasyförfattare, men sen rann det ut i sanden. Men nu ska det bli av.

Sandition av Jane Austen: Austen är en annan riktig favoritförfattare och hennes andra böcker har jag faktiskt läst om flera gånger. Av någon anledning hade jag missat denna, mindre kända bok, som är den sista hon skrev. Jag hoppas den håller måttet jämfört med hennes tidigare.

Det här känns som ett märkligt omslag för en Austen-bok, men jag ska inte låta omslaget hindra mig.

14 reaktioner till “Tisdagstrion vecka 37”

 1. Det är en riktigt bra bok. Tjock, men bra. Det var nog dock här någonstans som jag upptäckte att King och avslut inte funkade så bra 🙂 Filmerna är också bra, men jag gillar den gamla mest.

  Gilla

 2. Parable of the Sower köpte jag förra hösten men har inte läst än. Har inte läst nåt annat av Butler men blivit tipsad genom booktube under flera år, så det borde vara dags att läsa den nu när den till och med kommit ut på svenska. Det är ju den första delen i en duologi.

  Sanditon har jag missat helt, har läst en hel del annat av Austen. Lustigt omslag som du säger, men säkert läsvärd ändå!

  Har bara läst ”Carrie” av King för många herrans år sedan. Skräck är inte riktigt min genre.

  Tack för tipsen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: