Smakebit på söndag; Sanditon

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Jag tycker väldigt mycket om Jane Austens böcker och har läst om flertalet av böckerna flera gånger. Därför blev jag så förvånad i somras när jag upptäckte att det fanns en bok av henne som jag inte hade läst. Sanditon är hennes sista bok som hon också inte hann avsluta. Eftersom jag inte kommit så långt än så vet jag inte hur oavslutad den är. Den här smakbiten kommer från en av de första sidorna. Hon har även i denna bok ett språk som känns väldigt typiskt henne. Det är långa vindlande meningar med gott om inskjutna satser.

Mr Heywood, such was the name of the said proprietor, advanced with a very civil salutation, much concern for the accident, some surprise at anybody’s attempting that road in a carriage, and ready offers of assistance. His courtesies were received with good breeding and gratitude, and while one or two of the men lent their help to the driver in getting the carriage upright again, the traveller said, ”You are extremely obliging, sir, and I take you at your word. The injury to my leg is, I dare say, very trifling. But it is always best in these cases, you know, to have a surgeon’s opinion without loss of time; and as the road does not seem in a favourable state for my getting up to his house myself, I will thank you to send off one of these good people for the surgeon.”

23 reaktioner till “Smakebit på söndag; Sanditon”

 1. Jag har läst böcker av Jane Austen, mest när jag pluggade litteraturvetenskap, var intressanta att läsa men inte lockats till att läsa fler. Men jag kan relatera till känslan av att upptäcka att man inte läst alla av författare som en gillar, förvåning och glädje på en och samma gång 😉 Tack för smakbiten!

  Gilla

  1. Jag har ”läst ut” den nu och det korta svaret är nej, det gav inte så mycket eftersom den verkligen slutade mitt i vad det verkade ett kapitel…

   Gilla

  1. Har du provat att läsa dem på engelska? Jag vet att du läser en del på engelska väl? Alltså, alla måste ju inte gilla alla böcker, men jag tycker att just Austen gör sig bäst på engelska.

   Gilla

 2. Vilket lustigt omslag! Austen har jag bara stiftat bekantskap med genom film och tv-serier. Tack för smakbit, trevlig söndag

  Gilla

  1. Tyvärr kan jag inte rekommendera den för den var verkligen oavslutad… Jag har förstått att den på senare tid har skrivits klart av en annan, men jag vet inte om jag ska läsa den fortsättningen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: