En halv värld bort av Mike Gayle

Kerry Hayes vet exakt vem hon är: ensamstående mamma, städare och Mariah Careys största fan. Uppvuxen på olika fosterhem runt om i London har hon inte haft ett helt lätt liv. Ända sedan hon var liten har hon drömt om att återse sin lillebror som adopterades bort när de båda var små.

Noah Martineau tror sig veta exakt vem han är: en framgångsrik brottmålsadvokat, med fru och barn och ett stort hus. Han har aldrig blickat bakåt, hans föräldrar har alltid gett honom ett kärleksfullt bemötande, och den lilla detaljen att de har olika färg på sin hud har aldrig haft någon betydelse.

Trots det så är det något som har skavt i honom i hela hans liv utan att han har kunnat sätta fingret på vad det är. Plötsligt står Noah öga mot öga med ett förflutet han aldrig tidigare har ägnat en tanke.

Av någon anledning hade jag fått för mig att det här var feelgood, lite lättsamt så där, utan något direkt djup men ändå underhållande. Jag tror omslaget bidrog rätt mycket till den bilden av boken. Men den här berättelsen är mycket mer än så. Jag blev verkligen positivt överraskad.

Vi får höra en berättelse från två perspektiv, Noahs och Kerrys. Mest gillar jag Kerry, ett maskrosbarn som växer upp till en hårt arbetande ensamstående mamma som kämpar för sitt eget barns framtid. Relationen mellan Kerry och Noah är så fin och jag vill båda så innerligt väl. Det är mycket känslor men det blir ändå inte överdrivet. Jag får dock en klump i halsen lite då och då! Mot slutet blir det kanske lite väl förutsägbart, men jag hade inte velat ha det på något annat sätt trots allt.

Jag lyssnade på den och den var bra inläst av Victoria Flodström. Fyra stjärnor får den här boken av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: