Smakebit på söndag; Redemption point

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna.

Redemption point av Candice Fox är andra delen i serien om den före detta polisen Ted Conkaffey i Australien. Det här är de första raderna i boken.

På andra sidan stängslet fanns det rovdjur. Jag visste att de var där även om jag inte hade sett dem under de månader som hade gått sedan jag slapp ur fängelset. Min kvällsritual bestod i att gå ner till vattnet och söka med blicken efter två orörliga ögon strax ovanför vattenytan, snärten från en taggig svans. Matdags. En prehistorisk reptil på ett halvt ton som lättjefullt sträckte ut sig och gled genom det av kvällssol upplysta vattnet, och som bara skildes från mig genom ett rostigt stängsel. Jag spanade efter krokodilerna varje dag, drogs till nedre delen av min ensliga tomt vid Crimson Lake till följd av minnet av att själv vara en av dem. Ted Conkaffey. Odjuret. Jägaren. Monstret som ständigt låg på lur och som omvärlden måste skyddas från.

Krokodiler känns som läskiga opålitliga djur, som jag inte skulle vilja ha på min bakgård. Vem minns inte Crocodile Dundee? Eller Steve Irwin, the Crocodile Hunter?

14 reaktioner till “Smakebit på söndag; Redemption point”

  1. Detta var inte min genre, men utsikten från mitt fönster idag påminner mycket om omslaget, grått, blött, trist. Tack för smakbit

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: