Smakebit på söndag: 1793

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna.

Är jag möjligen sist ut att läsa 1793 av Niklas Natt och Dag ? Det är verkligen en bok som så många nämner när man pratar om böcker. Jag hittade mitt exemplar i vår lilla nyinrättade ”bibliotekshylla” på jobbet. Min smakbit är från öppningskapitlet för jag har precis bara öppnat den:

När Cardell börjar komma till sans av de ivriga knuffarna dröjer smärtan för några ögonblick kvar i den vänsterarm han inte längre äger. I den saknade lemmens ställe hänger nu en snidad trähand av bok. Stumpen vilar i ett urgröpt hålrum och virket hålls fäst vid armbågen av läderslingor. De skär in i hans kött. Han borde vid det här laget ha vett att lossa remmarna innan han tuppar av.

Inte ens två veckor kvar till julafton. Otroligt! Ha en skön söndag alla!

11 reaktioner till “Smakebit på söndag: 1793”

  1. Tyckte dom den här men väldigt läskig. Funderat på att läsa nästa del men tvekar då den här var så läbbig och den ska vara ännu läskigare har jag hört…..tack för smakbiten!

    Gilla

  2. 1793 står på min leseliste. Det har vært så mange smakebiter her fra den boken siden den kom ut, at jeg ble overbevist om at også jeg måtte lese den 🙂
    Ha en riktig fin adventssøndag!

    Gilla

  3. Jag tyckte trots det makabra och allt våld mycket om den, så himla skickligt skriven. Men däremot väntade jag några månader innan jag tog hem den andra delen, och tänk, den orkade jag inte läsa, den var ännu grymmare…Tack för smakbit!

    Gilla

  4. Åh, den virker deilig ekkel. Vil lese!
    Jeg har lest om bøkene til Natt og Dag- og hver gang ser jeg på bildet, på hvor kjekk han er … og glemmer alt annet … Jaja. Kanskje på tide å bare bestille dne på biblioteket 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: