Smakebit på söndag; Strandläsning

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Jag kände att jag behövde lite ljus och sommar i mitt liv nu den här mörkaste tiden på året. Därför fick det bli Strandläsning av Emily Henry. Den verkar dock inte så särskilt ljus faktiskt, men kanske att det blir ett lyckligt slut i alla fall.

Min poäng är att jag började berätta en vacker saga för mig själv om mitt liv, om ödet och hur saker och ting alltid löser sig, och vid tjugoåtta års ålder var min berättelse perfekt.

Perfekta (cancerfria) föräldrar som ringde flera gånger i veckan, lulliga på vin eller varandras sällskap. Perfekt (spontant, flerspråkig, 1,90 lång) pojkvän som jobbade på akuten och kunde laga coq au vin. Perfekt shabby chic lägenhet i Queens. Perfekt jobb med att skriva romantiska romaner – inspirerade av de perfekta föräldrarna och den perfekta pojkvännen – för Sandy Lowe Books.

Perfekt liv.

Men det var bara en berättelse, och när en lucka i handlingen dök upp rasade alltihop. Det är så det funkar med sagor.

12 reaktioner till “Smakebit på söndag; Strandläsning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: