Crimson Lake av Candice Fox

Sex minuter det var allt som behövdes för att ödelägga polisen Ted Conkaffeys liv. Åtalad, men inte dömd, för våldtäkt och misshandel av en 13-årig flicka lämnar han stadslivet och försöker leva undanskymt i närheten av krokodilträsken vid Crimson Lake. Människorna i byn inser dock snart vem han är, och de är beredda att gå långt för att jaga bort honom.

Amanda Pharrell vet hur det är att vara samhällets fiende. Efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff för mord på en gymnasiekompis har hon nu startat en privat detektivbyrå i området. När hon tar sig an fallet med den försvunne författaren Jake Scully inser hon att hon behöver hjälp av den ende i stan som förmodligen är mer hatad än hon själv Ted Conkaffey. 

Upplägget i den här boken är egentligen fantastiskt. Två fullständigt omaka personer förenas på grund av att de båda tvingats leva med samhällets sanning att de är brottslingar. Den ena är en dömd mördare som har sonat sitt straff och den anda dömdes inte i en rättssal men däremot i medias och allmänhetens ögon. De förenas med syftet att lösa ett brott därför att den dömda mördaren har startat en detektivbyrå. Låter det inte som ett otroligt osannolikt och fantastiskt spännande upplägg?

Men det funkar riktigt bra! Jag gillar att berättelsen varvar det nya fallet med huvudpersonernas egna brott. Faktum är att det fall som de jobbar med är det minst intressanta i boken. Både Ted och Amanda är spännande karaktärer. Vanligtvis brukar jag inte vara så förtjust i karaktärer som har en massa konstigheter för sig, men i det här fallet gillar jag allt med Amanda. Att hon vägrar åka bil, att hon har massa katter utan namn, bara nummer, att hon rimmar istället för att prata.

Bilden av hur Ted hängs ut i media och hur utlämnad han blir när ”alla” vet att han är skyldig till ett fruktansvärt brott känns väldigt trovärdig. Hela utgångspunkten för boken är ju att han är oskyldig, men ärligt talat är det så bra skrivet att man inte ens som läsare vet vad man ska tro.

Att boken sen utspelar sig i Australien är en bonus. Det känns både lockande och inte lockande med en bakgård full av träskmarker och krokodiler.

Crimson Lake är väldigt spännande och en solklar stark fyra.

2 reaktioner till “Crimson Lake av Candice Fox”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: