Smakebit på söndag; Vit död

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna.

Isländske författaren Ragnar Jónasson är en riktig favorit. Vit död är fjärde boken i serien om polisen Hulda Hermansdottir och första boken med en annan huvudperson, Helgi. Trots att jag har läst halva boken nu får jag inget grepp om honom men spännande är det. Smakbiten kommer från kapitel 2 då sjuksköterskan Tinna är på väg att göra en obehaglig upptäckt:

Dörren in till Yrsas arbetsrum stod på glänt. Det var också ovanligt, och åter fick Tinna en känsla av obehag. Plötsligt insåg hon att kanske var hon inte alls ensam. Kanske hade Yrsa infunnit sig redan i svinottan. Därför hade ingången varit olåst, och därför stod dörren int till henne öppen.

Tinna ropade, fastän inte särskilt högt: ”Yrsa, är du där?”

Hon stod kvar, orörlig vid garderoben, såg dropparna falla från den gula kappan ner på klinkergolvet. Hon förväntade sig att Yrsa skulle svara, på sitt vanliga vresiga sätt. Kanske be om kaffe, och det bums. Det enda som hördes var däremot ljudet av vattendropparna som landade på golvet, stilla, dämpat, men ändå ett tydligt tecken på att Yrsa inte var på plats.

9 reaktioner till “Smakebit på söndag; Vit död”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: