Bästa 10 böcker år 2020

Jag läste mycket under 2020. Kanske berodde det på att det just under år 2020 behövdes verklighetsflykt. Jag nådde mitt mål på Goodreads att läsa 100 böcker och det är jag glad för. Många av böckerna var riktiga läsupplevelser. Samtidigt är det ju viktigt att inte låta längden på boken styra om jag läser den eller inte. För i år har jag jag valt målet 80 böcker för jag tror inte att jag kommer ha lika mycket tid att läsa. Jag vill inte heller känna stress att läsa bara för att nå ett mål. Det går ju alltid att höja målet senare om jag märker att jag kommer att nå det ”för tidigt”.

De tio bästa böckerna jag läste år 2020 utan inbördes ordning (min recension finns länkad).

Everything I never told you (Säg inget om Lydia) av Celeste Ng

Himmel över Alaska av Kristin Hannah

Den gröna milen av Stephen King

Dimma av Ragnar Jónasson

Väggen av Marlen Haushofer

Svarthuset av Peter May

On the Come Up av Angie Thomas

Fjärilsvägen av Patrik Lundberg

American Dirt av Jeanine Cummins

Midnattsbiblioteket av Matt Haig (ännu inte recenserad)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: