Redemption point av Candice Fox

När den före detta polisdetektiven Ted Conkaffey blir oskyldigt anklagad för att ha fört bort en tonårsflicka hoppas han att Crimson Lake, en stad tätt omslingrad av regnskogen i Queensland, är den perfekta platsen att försvinna till.  

Men det visar sig snart att han inte är skyddad någonstans på jorden från flickans otröstliga far. Dale Bingley har en brutal och noga uträknad hämndplan, och om Ted inte hjälper till med sökandet efter den verkliga förövaren är det han som står först på tur.  

Samtidigt, på det klibbiga, öltäckta golvet i ett skjul vid vägrenen, ligger två unga bartendrar döda. Under mordutredningens gång kallas Ted och hans osannolika bundsförvant Amanda Pharrell in för att assistera.  

Medan Ted kämpar för att rentvå sitt namn dras han och Amanda allt längre in i ett ondsint spel – och strävan efter återupprättelse kan komma att kosta dem livet.

För inte så länge sedan läste jag Crimson Lake av den australiensiska författaren Candice Fox. Den tyckte jag var riktigt bra och bestämde mig snabbt för att läsa fortsättningen Redemption point. Det var ju särskilt en tråd som lämnades hängande i Crimson Lake, nämligen sanningen om det brott som Ted anklagades för, och jag var särskilt nyfiken på vad Candice Fox göra av det.

Det är fortfarande samma huvudpersoner, den före detta polisen Ted, som är anklagad för ett mycket allvarligt brott och gömmer sig från allmänhet och media, och den dömda mördaren Amanda, som driver en detektivbyrå. De tar sig an ett nytt fall där två ungdomar blir mördade i en pub. Vi får också följa en lokal polisman som utreder fallet samtidigt.

Det är fortfarande riktigt spännande och karaktärerna är bra. Men trots det känns Redemption point inte riktigt lika bra som Crimson Lake. Det är något som skaver litegrann med den boken och jag kan inte sätta fingret på det. Jag blir inte lika sugen på att läsa vidare fast det är så välskrivet. Möjligen är det tråden med Teds ”offers” pappa som jag har svårast för. Det är inte osannolikt att han skulle söka upp Ted, men det som sedan utspelar sig mellan dem känns osannolikt och inte helt nödvändigt för berättelsen.

Att jag inte tyckte Redemption point var lika bra som Crimson Lake kommer dock inte att hindra mig från att läsa den tredje delen, som jag inte tror har kommit ut på svenska än. Redemption point får tre stjärnor av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: