Smakebit på söndag; Samlade verk

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna.

Ur Lydia Sandgrens Samlade verk kommer veckans smakbit. Det är en riktig tegelsten till bok med ett färgglatt omslag och väldigt många ord. Detta är från sidan 20:

Det inträffade många år tidigare, under en period då han umgicks med en ganska trevlig grafisk designer. Hon släpade ideligen med honom på olika lägenhetsvisningar, möjligen för att demonstrera sitt oberoende. ”Jag tänkte köpa en lägenhet”,sa hon, och Martin blev aldrig klar över om hon därmed också ville säga något annat. Det var hur som helst alltid något fel på lägenheterna. En låg på bottenplan, en annan hade ett kök helt i mörkgrönt kakel. För dyr, för liten, för nybyggd. Medan hon pratade med mäklare om stambyten och balkongbyggen strosade Martin runt i andra människors hem, iordningsställda så att någon verkade bo-där-men-inte-riktigt, och roade sig med att försöka identifiera visningarnas algoritmer. I köket fanns alltid färska kryddor med prislapp kvar i botten. I sofforna var vissa sorters kuddar utplacerade. På handfatet brann ett litet värmeljus.

Det var en i grund och botten meningslös syssla, och följaktligen var det mycket nära att han inte följde med på just den visningen. Han gjorde det ändå eftersom ett nej skulle vara början på en massa andra nej.

14 reaktioner till “Smakebit på söndag; Samlade verk”

 1. Jag är nyfiken på den här, men tror den är för tjock för mig.
  Vi lärde oss en del om visningar när vi sålde huset. Gudskelov så var vår mäklare helt med på att alla böcker skulle finnas kvar, det är ofta sådant man plockar bort tydligen. Men då hade vårt hem blivit tomt 😀

  Gilla

 2. Jeg trodde først at dette var alle bøkene til Lydia Sandgren, men skjønner nå at hun bare har kalt boken sin Samlede verk 🙂 Det var litt forvirrende. Jeg har ikke hørt om denne forfatteren før, og tror ikke hun er oversatt til norsk. Det er ofte derfor jeg ikke har hørt navnet 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Gillad av 1 person

 3. Jag gillar boken mycket, ordrik är en bra beskrivning av den. Man får ta sig igenom några hundra sidor för att fastna men sedan vill man bara läsa och läsa. Extra kul med Gbgsmiljöerna. Rekommenderar verkligen att läsa!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: