Nya böcker i februari 2021

Nya böcker är spännande. Här kommer några som jag är sugen på:

Snöblind av Ragnar Jónasson: Äntligen kommer Jónassons andra serie på svenska. Böckerna om Hulda Hermansdottir tyckte jag mycket om och jag funderade på att läsa den här andra serien på engelska för jag ville verkligen läsa den. Det här är hans debutbok som nu alltså är översatt till svenska.

Paradis city av Jens Lapidus: Sverige i en nära framtid. Motsättningarna har hårdnat: för att skydda de priviligierade har murar byggts runt no-go-zoner. Störst är Järva. När inrikesministern vågar sig dit går allt fel, hon kidnappas. Polisen står handfallen, tills en desperat idé kläcks: att skicka in den häktade, njursjuke Emir. Hållhaken är grym: utan statlig dialys dör han. – Det var länge sedan jag läste något av Lapidus och den enda jag egentligen minns något av är Snabba cash, som jag väl inte tyckte var jättebra. Men jag tror att jag ska göra ett nytt försök.

Hemligheten på Seaview Cottage av Emily Gunnis: Jag vet inget om författaren, men det är något med omslaget som lockar. Sen gillar jag böcker som utspelar sig i två trådar, dåtid och nutid, och historier som nystas upp…

Små katastrofer av Sarah Vaughan: Liz och Jess har varit vänner i över tio år, ända sedan de båda väntade sitt första barn och fann varandra i en mammagrupp. En sen kväll dyker Jess upp på sjukhuset där Liz arbetar som akutläkare. Jess tio månader gamla dotter har skadat huvudet, och hennes historia går inte ihop. – Den här blir en kanske-bok för mig, jag inväntar nog några recensioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: