Strandläsning av Emily Henry

En romanceförfattare som inte längre tror på kärlek och en litterär författare som tappat inspirationen antar en utmaning som kan komma att förändra allt de tidigare trott om lyckliga slut.

Augustus Everett är en hyllad romanförfattare. January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsatser. Faktum är att det enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkramp. Det vill säga tills de en kväll antar en utmaning: Augustus ska tillbringa sommaren med att skriva något glatt och January ska skriva nästa stora amerikanska roman. Hon ska lära honom allt hon kan om romcoms och han ska låta henne intervjua överlevare från en sekt. Inga problem. Båda kommer att skriva klart sina böcker och ingen kommer att bli förälskad. Inte alls.

Kanske inte så årstidspassande med Strandläsning mitt i mörkaste december, men jag kände att jag behövde lite ljus och sommar i mitt liv just då runt vinterdagjämningen.

Det här är feelgood och romance på ett riktigt bra sätt. Det blir inte för puttinuttigt och gulligt, utan precis lagom. Att det dessutom handlar om författare, böcker och läsning är en riktig bonus. Det är nästan alltid roligt att läsa om författare!

En sak som jag verkligen gillade var att historien berättades från ett perspektiv, Januarys. Det är så otroligt vanligt i böcker nuförtiden att vi får följa minst två perspektiv, antingen två personer eller två tidsperioder. Det kändes nästan befriande att detta bara var ett perspektiv, med lite tillbakablickar förstås.

Det här är inte en bok som jag skulle ha plockat upp om jag inte läst så mycket om den. Omslaget är lite fånigt och titeln säger inte mycket om den heller. Men nu är jag glad att jag gjorde det och den fick tre starka stjärnor av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: