De sista flickorna av Riley Sager

Först var de tre.
Medierna kallar dem De sista flickorna – Quincy, Sam, Lisa – den ökända gruppering som ingen vill ingå i. De är de ensamma överlevarna från tre separata massakrer, förenade av det trauma de gått igenom.
Sen var de två. Men när Lisa dör under mystiska omständigheter och Sam dyker upp oanonnserad vid hennes dörr måste Quincy erkänna för sig själv att hon egentligen inte vet någonting alls om de två andra Sista flickorna. Kan hon lita på dem?
Kan det sluta med att bara en av dem är kvar? Quincy vet bara en sak: Det är hon som står på tur att bli nästa offer.

En ny författare för mig och jag vet inte riktigt hur jag hittade boken. Jag tror jag läste om den på någon blogg och blev inspirerad.

Det tog ganska lång tid innan jag förstod vad begreppet De sista flickorna stod för. Eller rättare sagt på vilket sätt just de här flickorna hängde ihop. Jag brukar inte läsa baksidestexten på böcker så jag förstod inte att det var olika massakrer författaren pratade om förrän ganska långt in i boken. Därför la jag tidigt i boken rätt mycket tankekraft på att försöka räkna ut sambandet mellan dem, eftersom jag utgick från att det fanns ett närmare samband än det egentligen gjorde.

Dessutom var det givet att allt inte var som det verkade och att det skulle bli en hel del överraskningsmoment så jag la en del tankekraft på att försöka förutse det också. Vilket jag inte kunde. Det var riktigt bra upplagt av författaren och för en gångs skull kändes inte slutet som en besvikelse. Jag tyckte det var riktigt bra och jag kunde definitivt inte förutse alla överraskningarna mot slutet även om det förstås fanns personer man förstod hade andra sidor. Och det gäller självklart även huvudpersonerna. Jag gillar när huvudpersoner har sidor som avslöjas först allt eftersom. Jag säger inte mer för att inte avslöja allt för mycket.

Riktigt spännande alltså och jag kommer absolut att läsa mer av den här författaren. Fyra stjärnor i betyg.

En tanke på “De sista flickorna av Riley Sager”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: