Irrbloss av Elly Griffiths

Det mesta är nytt i Ruth Galloways värld. Hon har en ny partner, ett nytt hem och ett nytt jobb. Men när hennes gamla kollega kriminalkommissarie Harry Nelson tar kontakt och ber om hennes hjälp kan hon inte motstå att säga ja.

Den dömde mördaren Ivor March har äntligen erkänt att han faktiskt mördat fler personer, något Nelson alltid misstänkt, men Ivor tänker inte berätta var de är begravda om inte Ruth kopplas in på fallet. Ivor March berättar för Ruth att han har mördat fyra kvinnor, och att deras kroppar är begravda nära en by vid kärren, som sägs vara hemsökta av irrbloss.

Men är Ivor March ett irrbloss som lurar Ruth tillbaka till Norfolk? Har han en dold plan, och varför är Ruth så viktig för honom? Är det säkert att de sett det sista liket? 

Det är mycket som är annorlunda i den här delen av serien. Jag undrar om Elly Griffiths börjar närma sig slutet även om det inte fanns någon direkt indikation på det. I alla fall har Ruth flyttat från saltängarna och det tyckte jag var riktigt sorgligt. Visserligen gjorde hon ett litet återbesök men det är inte samma sak. Hon har också flyttat längre ifrån Nelson och är sambo. Precis som för många av oss händer det mycket på 10 år, men det känns inte som att Frank är mannen för henne…

Det var lite konstiga vändningar i den här delen och en del sammanträffanden som kändes osannolika. Samtidigt begriper jag ju att redan det väldigt osannolika i att Ruth har kommit i kontakt med så väldigt många mordfall under åren gör att de mer sannolika sammanträffandena tar slut…

Jag kommer definitivt följa den här serien framöver för jag är väldigt förtjust i de mer permanenta karaktärerna, Ruth, Michelle och Cathbad. Shona har jag lite svårt för och även Nelson, även om han i alla fall är intressant som karaktär.

Välskrivet, spännande på ett lågmält sätt, och hemtamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: