Smakebit på söndag; Queenie

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Debutromanen Queenie av Candice Carty-Williams har fått mycket beröm och verkar riktigt rolig. Det färgglada omslaget bidrar till känslan. Smakebiten är från en av de första sidorna och utspelar sig vid ett besök hos gynekologen:

Jag öppnade munnen för att påpeka att alla män födda en viss tid på året inte var olika versioner av Lucifer, men Maggie, som alltid ville utforska alla samtalsämnen fullt ut, hade mer att säga. I det allt fullare väntrummet fortsatte hon med sin starkaste utomhusröst att föreläsa för mig (och alla som satt runtomkring), och även om jag själv var för orolig för vad som kunde tänkas pågå inuti min livmoder för att ta in det hon sa, nickade kvinnan mittemot häftigt medan hon stirrade på Maggies rödbruna peruk som om den vilken sekund som helst skulle trilla av. ”Var Prince tvilling?” frågade jag. ”Jag är ganska säker på att han var född i juni.”

”Prince – må han vila i frid – var Prince”, sa Maggie och såg mig i ögonen. ”Astrologin kunde inte, och kan fortfarande inte, tillämpas på Prince…”

12 reaktioner till “Smakebit på söndag; Queenie”

  1. Okänd bok för mig. De där människorna som envisas med att prata med sin utomhusröst alternativt tror att alla andra är intresserade av vad de har att säga… gillar dem inte alls.

    Gillad av 1 person

  2. Denne er på min MÅ LESE liste. Lest flere intervjuer med forfatteren – og om boka er bare halvparten så morsom som henne har du noe å glede deg til 🙂
    Ha en fin søndag videre

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: