Smakebit på söndag; Parable of the Sower

På söndagar kan man dela med sig av en smakbit ur den bok man för tillfället läser och gärna ta del av andras smakbitar. Denna vecka är det bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna.

Den amerikanska författaren Octavia Butler föddes 1947 och dog 2006. Hennes skrivande tillhörde genren science fiction även om hon själv inte ansåg att hon tillhörde någon genre. Jag har tidigare läst hennes (tror jag) mest kända bok Kindred och tyckte mycket om den. Den kom ut redan 1979. Parable of the Sower är första delen i en serie på två böcker och kom ut 1993. Den utspelar sig i en avlägsen framtid (2025) då världen har kollapsat och bl.a. vatten har blivit en bristvara. Smakbiten är från sid. 17:

It’s a lot harder to give up water.

Fashion helps. You’re supposed to be dirty now. If you’re clean, you make a target of yourself. People think you’re showing off, trying to be better than they are. Among the younger kids, being clean is a great way to start a fight. Cory won’t let us stay dirty here in the neighbourhood, but we all have filthy clothes to wear outside the walls. Even inside, my brothers throw dirt on themselves as soon as they get away from the house. It’s better than getting beaten up all the time.

13 reaktioner till “Smakebit på söndag; Parable of the Sower”

  1. Denne har stått på min leseliste i mange år. Kanskje på tide å gjøre noe med det .. Håper boken ga deg en god leseopplevelse 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: