Tisdagstrion vecka 13

Ugglan & Boken anordnar Tisdagstrion, en utmaning att tipsa varandra om tre böcker runt ett visst tema. Den här veckan är temat Barnboksfavoriter.

Jag valde en trio av böcker som jag läste åtskilliga gånger som barn. Jag var en riktig bokmal och fanns det inga nya böcker att läsa så läste jag om vad jag redan läst.

Det blåser på månen av Erik Linklater: Den här klassikern kom ut 1944 och handlar om två systrar som råkar ut för alla möjliga äventyr. Jag kan inte minnas att jag läste något mer av författaren. När jag försökte läsa den här för mina barn var de inte lika fascinerade som jag var.

Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström: Jag tyckte om hela serien men möjligen var den här första delen den jag gillade bäst. Fantastisk beskrivning av ett fattigt Sverige från ett barns perspektiv.

Den svarta hingsten av Walter Farley: Jag var hästtokig som ung och älskade boken om Alec och hans svarta vildsinta arab. Som jag minns det nu gillade jag även bok två men sedan gick det lite utför med serien.

13 reaktioner till “Tisdagstrion vecka 13”

  1. Men… har jag missat att kommentera här hos dig?! Det blåser på månen lyssnade jag på helt nyligen. Jag började på den som barn men gillade den inte. Förstår varför nu, för början är jäkligt tramsig; men sedan blir den bättre. Kulla-Gulla och Svarta hingsten var STORA när jag var barn, men av någon anledning läste jag aldrig någon av dem.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: