Jag ljuger ibland av Alice Feeney

Det finns tre saker du bör veta om mig: Jag ligger i koma. Min man älskar mig inte längre. Jag ljuger ibland. Amber Reynolds ligger i koma. Hon har inget minne av hur hon hamnade på sjukhus, men hon vet att det inte var någon olycka. Livrädd, och fångad i sin egen kropp, försöker hon pussla ihop minnena av vad som hände veckan innan. Amber har insett att hon har en make som inte längre älskar henne, en syster som döljer en mörk hemlighet och ett ex som inte kan släppa taget. Någon av dem ljuger, men kan Amber lista ut vem? Och kan hon tvinga sig själv att vakna upp innan det är försent?

Alice Feeney var en ny bekantskap för mig och just nu minns jag inte riktigt varför jag började lyssna på just denna. Jag lyssnade på engelska (Sometimes I Lie) på Storytel och det var en riktigt bra inläsning.

Boken är i jag-form och inleds med just det som står i sammanfattningens första rad. Det är en riktigt spännande inledning och sätter tonen för hela boken. Man vet från början att berättaren antagligen inte är riktigt pålitlig som berättare och bara det faktum att hon ligger i koma ger en klaustrofobisk känsla över hela boken.

Det är dels kapitel från nutid, vad Amber upplever under tiden hon är i koma och vad hon minns om varför hon är i koma, dels kapitel som utgörs av dagboksanteckningar från ett barns perspektiv. Det är riktigt bra uppbyggt med många märkliga vändningar och dubbeltydigheter. Jag vågar inte skriva mer för det här är en bok som man inte vill veta för mycket om innan! Jag försökte räkna ut saker, men det var alldeles för svårt. Naturligtvis förstår man att allt inte är som man tror att det är men exakt hur det är var svårare.

Det är den typen av bok som när man läst klart vill man börja om för att se var ledtrådarna finns och varför man inte fattade första gången. Nu gjorde jag inte det, men jag var sugen. Boken fick fyra stjärnor av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: