Tisdagstrion vecka 14

Ugglan & Boken anordnar Tisdagstrion, en utmaning att tipsa varandra om tre böcker runt ett visst tema. Den här veckan är temat Böcker av författare som jag bara läst en bok av.

I det här temat finns det ju väldigt mycket att välja på. Mina tre val är böcker jag har läst på sistone och där jag redan har tänkt ut ytterligare en bok av författaren som jag ska läsa.

Styrkan av Don Winslow: Jag läste i senaste numret av Vi läser att Jens Lapidus rekommenderade Winslow och då blev jag nyfiken. Styrkan handlar om korrupta poliser i New York och det kändes kanske inte som att det riktigt gick att relatera till (och jag hoppas att det inte stämmer med verkligheten), men det var riktigt spännande. På den bok jag tänker mig härnäst, Muren, har Lapidus dessutom en blurb på den svenska utgåvan. Muren verkar vara tredje delen i en serie så kanske läser jag första delen istället, Power of the Dog, I hundarnas våld.

Hamnet av Maggie O’Farrell: En fantastisk bok om den yngste sonen till William Shakespeare, Hamnet, och hans alltför korta liv. Poetiskt språk och otroligt välskrivet. Den bok jag har valt ut att läsa härnäst av henne är Jag är, jag är, jag är: ett hjärtslag från döden.

Dödens kemi av Simon Beckett: Kriminalroman om en rättsantropolog och läkare som hjälper den lokala (lite klantiga) polisen att lösa mord. Det här är första delen i en serie så nästa bok blir förstås andra delen i serien Skrivet i eld.

13 reaktioner till “Tisdagstrion vecka 14”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: