His & Hers av Alice Feeney

When a woman is murdered in Blackdown, a quintessentially British village, newsreader Anna Andrews is reluctant to cover the case. Detective Jack Harper is suspicious of her involvement, until he becomes a suspect in his own murder investigation. Someone isn’t telling the truth, and some secrets are worth killing to keep.

Jag läste Jag ljuger ibland av Alice Feeney och började nästan direkt efteråt med den här. Det är ingen serie utan fristående böcker. Som jag har förstått det finns inte denna på svenska än.

Boken är uppdelad i olika avsnitt med hans röst, hennes röst och mördarens röst. Det gjorde den väldigt spännande och dessutom stod det klart ganska tidigt att alla tre berättarna i någon mån var opålitliga på så sätt att man hela tiden ifrågasatte vem av dem, om någon, som också var mördarens röst. I ljudboken som jag lyssnade på var mördarens röst förvrängd och det var en intressant touch.

I just den här typen av psykologiska thrillers tycker jag ofta att författaren får svårt att få ihop ett realistiskt slut som hänger ihop med resten av boken. Det här slutet tyckte jag inte alls om. Det kändes ologiskt och alltför otroligt. För mig är faktiskt det mest logiska slutet på en bok vanligtvis det bästa. Jag tycker inte om böcker där slutet kommer som en megastor överraskning och där hela berättelsen sen måste förklaras in i minsta detalj. Kanske är det därför jag är mer förtjust i pusseldeckare där ledtrådarna kommer allt eftersom.

En helt ok bok med ett slut som inte funkade för mig. Men fram till dess riktigt spännande. Det blev tre stjärnor i betyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: